Kuigi ilmad on juba jahedad ja päike näitab ennast harva, mõtlesin, et proovin kodus siiski valmistada sorbetti, et tuletada veel meelde mõnusaid päikesepaistelisi suvepäevi. Kasutasin maasikaid, mis juba suvel sai hoolega karpidesse kogutud ja sügavkülma varutud. Tegemist on üsna lihtsa retseptiga, mis sobib väga hästi kergeks magustoiduks.
Vaja läheb:
300 g maasikaid (külmutatud)
1 dl suhkrut
1,5 dl vett
1 sl värskelt presstitud sidrunimahla
1 munavalge
1 sl tuhksuhkrut
Lase sügavkülmas olnud maasikatel sulada. Maasikatest välja sulanud vedelik kalla potti, lisa ka vesi ja suhkur. Keeda valmis suhkrusiirup. Lase siirupil jahtuda.
Püreesta maasikad, soovi korral püreesta läbi sõela. Lisa jahtunud siirupile 1 sl sidrunimahla ja püreestatud maasikad.