kolmapäev, 4. september 2013

Õuna-kaerahelbekook


Kui kevadel on populaarsed rabarberikoogid, siis sügisel on lemmikuteks õunakoogid. Ka mina jõudsin nüüd valmis küpsetada selle aasta esimese õunakoogi, ei midagi suurejoonelist, pigem kodune ja lihtne. Kook koosneb väga vähestest komponentidest ja valmib kerge vaevaga.

Vaja läheb:
2 dl kaerahelbeid
1,5 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
100 g sulatatud võid
Peale:
5 õuna
kaneeli
2 spl suhkrut

Vooderda 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Kalla kaussi kaerahelbed, nisujahu, suhkur ja lisa sulatatud või, sega ühtlaseks taignaks ja suru see koogivormi põhja. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viiludeks. Aseta õunaviilud ühtlaselt koogivormi, raputa peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta kooki eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 30 minutit.
Serveeri õunakooki näiteks vaniljejäätisega.