Pavlova on vaieldamatult üks minu lemmikutest. Mõnusalt krõbe besee, värskendav täidis ja palju häid marju moodustavad kokku väga maitsva koogi.
Besee:
4 munavalget (
toasoojad)
0,25 tl soola
1 sl valge
veini äädikat
1 sl
maisitärklist
Piparmündivaht:
1 peotäis
värskeid piparmündilehti
1 laimi
riivitud koor (roheline osa)
200 ml rõõska
koort 35 %
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks
ohtralt koduaia marju ja värskeid piparmündilehti
Eelkuumuta ahi
150 kraadini,
Vahusta
munavalged soolaga kõvaks vahuks. Lisa pidevalt vahustades paari supilusikatäie
kaupa tuhksuhkur, kuni vaht on läikiv. Seejärel vahusta hulka valge veini
äädikas ja maisitärklis.
Kata ahjuplaat
küpsetuspaberiga. Jaota munavalgevaht lusika abil laiali umbes A4 suuruseks.
Moodusta pinnale tipukesi, mis annavad beseele õhulisema ja kaunima ilme.
Keskele tee süvend, et sinna hiljem lisada täidis. Alanda kuumus 110 kraadini,
pane besee ahju, küpseta 1,5 tundi. Lülita ahi väja, jäta uks praokile ja lase
beseel täielikult maha jahtuda.
Täidise jaoks
saumikserda kausis toorjuust, piparmündilehed ja laimi riivitud koor ühtlaseks
seguks. Teises kausis vahusta rõõsk koor koos suhkru ja vanillisuhkruga
tugevaks vahuks. Sega omavahel vahukoor ja toorjuustu-piparmündisegu kokku.
Libista jahtunud besee
serveerimisalusele. Tõsta piparmündivaht süvendisse ja kaunista kook erinevate
marjade ja piparmündilehtedega.