laupäev, 30. juuli 2011
Seenepirukas
Ilmad on viimasel ajal väga vihmased olnud ja tänu sellele saab kodus rahulikult küpsetada. Vihmasesse päeva sobib seenepirukas ideaalselt. Kasutasin kukeseeni, kuid loomulikult sobivad ka muud seened, mis ehk annavad pirukale tugevama maitse. Retsept võetud raamatust "100 pirukat" väikeste muudatustega.
Põhi:
100 g võid
1 dl riivjuustu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 slp külma vett
Täidis:
3dl värskeid või kupatatud seeni
1 sibul kuubikuteks lõigatud
3 sl võid pluss 1 spl õli
2 muna
2 dl kohvikoort
2 dl riivjuustu
1 paprika
soola
musta jahvatatud pipart
Näpi või kuivainetega, lisa vesi ja sega tainas ütlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Vajuta tainas õhukese kihina 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ( ise kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi ja kõik mahtus sinna ilusti ära). Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Prae või-õlisegus väiksemateks tükkideks lõigatud seeni kuni vesi aurustub, lisa hulka sibul, prae 1 minut. Maitsesta pipra, soolaga ja aseta segu eelküpsetatud põhjale. Sega omavahel munad, kohvikoor, riivjuust, kuubikuteks lõigatud paprika. Kalla segu piruka põhjale ja küpseta 30 minutit 200 kraadises ahjus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar