neljapäev, 14. juuli 2011
Tomati-kodujuustupirukas
Mõnus soolane amps, mida kaunistavad tomatid ja paprika.
Vaja läheb 1 pakk lehttainast (u 500g)
Katteks on vaja: 300 g sinki või pakk pitsakatet
500 g kodujuustu
200 g riivjuustu
3 muna
300 g kirsstomateid
1 kollane paprika
soola ja jahvatatud musta pipart
kuivatatud basiilikut
soovi korral veel 100 g riivjuustu
Valmistamine: Aseta lehttainas küpsetuspaberiga kaetud sügavamale ahjuplaadile ja keera ääred üles. Puista tainale kuubikuteks lõigatud sink või pitsakate. Sega kodujuust, riivjuust ja munad ühtlaseks massiks, maitsesta soola ja pipraga. Vala mass ühtlaselt singitükkidele ja silu ühtlaselt laiali. Lõika kirsstomatid pooleks ja paprika ribadeks ning laota need kodujuustutäidisele. Puista üle soola ja pipraga ja maitsesta basiilikuga. Soovi korral võib veel peale raputada riivjuustu. Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus umbes tund aega. Sõltuvalt ahjust ja lehttainast võib küpsetusaeg varieeruda, tuleks jälgida, et tainas oleks ilusti küps ja äärtest krõbedalt kuldne. Enne serveerimist tuleks pirukal lasta jahtuda umbes veerand tundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar