pühapäev, 14. august 2011
Ploomikook
Kuna vanaema lõpuks üle pika aja jälle külla jõudis, pidin kindlasti midagi magusat küpsetama. Mõtlesin, et kostitan oma vanaema ühe võrratu ploomikoogiga. Mulle isiklikult maitses kook väga, kuna ta on mõnusalt kreemine ja parajalt hapukas.
Põhi:
3,5 dl jahu
150g võid
2 spl tuhksuhkrut
1 tl soola
4 spl külma vett
Täidis: 3 muna
2 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
400 g ploome
Näpi või koos jahu, tuhksuhkru ja soolaga ning lisa külm vesi. Sega mass ühtlaseks tainaks. Vooderda küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga koogivorm tainaga. Torka kahvliga põhja augud ja hoia täidise valmistamise ajal külmas. Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidise valmistamiseks poolita ploomid ja eemalda kivid. Klopi vahukoor ja munad segamini ning lisa suhkur. Lao ploomisektorid põhjale, lõikepool all. Seejärel vala ploomid kooreseguga üle. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus veel 30-35 minutit.
Väga lihtne ja kõigile väga maitses!
VastaKustutaAutor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustuta