teisipäev, 1. november 2011
Kreemjas mustikakook
Hoogsalt läheneb talv ja igatsus suve järele tekib paratamatult. Üle jääb vaid kasutada suviseid marju, mida on varutud juba aegsasti, et külmadel ilmadel meenutada suve soojust ja marjade magusust.
Koogi tegemiseks läheb vaja:
Põhi:
15o g kaerahelbeküpsiseid
50 g võid
Täidis:
200 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
2 muna
2 dl suhkrut
1,5 dl mustikaid (külmutatud mustikate puhul segada enne lisamist neid 1 spl tärklises)
paar tilka vanilliessentsi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Pane küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (sobib u 20-24 cm läbimõõduga koogivorm). Eelküpseta põhja 160 kraadises ahjus 10 min.
Täidise valmistamiseks sega omavahel toorjuust, kohupiimapasta,munad ja suhkur korralikult läbi, et mass jääks ilus kreemjas. Lisa ka paar tilka vanilliessentsi. Aseta mustikad eeküpsetatud põhjale ja kalla üle toorjuustu-kohupiimamassiga. Küpseta kooki 160 kraadises ahjus umbes tund aega. Lase koogil jahtuda ja aseta külma, sest siis maitseb kook kõige paremini.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar