kolmapäev, 23. november 2011

Singi-juustupirukad



Pirukate tegemine võtab omajagu aega, kuid lehttaigna kasutamine muudab asja lihtsaks. Tuleb vaid lehttainas lahti rullida, täita täidisega ja ahju küpsema panna, et siis ahjust võttes nautida pirukaid ja mõmiseda rahulolevalt.

Vaja läheb:
400 g lehttaigent
200 g sinki
200 g juustu
1,5-2 dl majoneesi
määrimiseks muna

Võta lehttaigen, mis on juba sulanud ja rulli jahusel laual ristküliku kujuliseks. Rullitud tainas peab jääma õhuke. Määri pealt munaga ja lõika noaga tainas ruutudeks umbes 10x10 cm.
Täidise jaoks tükelda sink kuubikuteks ja ka juust väikesteks kuubikuteks. Et endale vähem tööd teha võib kasutada ka riivitud juustu. Sega sink ja juust majoneesiga, täidis ei tohiks tulla liiga kuiv ega ka mitte liiga vedel.
Pane iga ruudukese peale u 2 spl täidist. Pane täidist ruudukese ühele servale ja kata siis taignaga. Pirukast peaks tekkima ristkülik. Vajuta kahvliga ääred kinni. Kui kõik pirukad on volditud, siis määri need ka pealt munaga. Et muna oleks kergem määrida, võib muna segada vähese koguse veega.
Pane pirukad 200 kraadisesse ahju küpsema umbes 15 minutiks, kuni need on pealt kaunilt kuldsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar