reede, 23. detsember 2011
Musta ploomi kook toorjuustuga
See kook on väga sobilik pidulaule, mis tuleks päev enne serveerimist valmis teha. Panen siia kirja originaalse retsepti, mille võtsin kokaraamatust nimega "Talvetoidud". Ise soovitaks kas täidisesse rohkem toorjuustu lisada või põhja koostisaineid vähendada.
Põhi:
100 g võid
50 g toorjuustu
4 dl nisujahu
1 dl suhkrut
150 g mandlimassi
0.5 dl vett
Täidis:
250 g kuivatatud musti ploome
200 g maitsestamata toorjuustu
0,5 dl rummi või brändit
1 dl pluss 1 sl suhkrut (ise soovitaks täidisesse rohkem suhkrut lisada)
1 dl kohvikoort
1 dl vett
1 muna
Peale: 1 dl mandlilaaste
Alusta katte ettevalmistust eelmisel päeval. Pane 1 dl vett ja 1 dl suhkrut potti ning kuumuta suhkru sulamiseni. Lisa ploomid ja alkohol ning lase üle öö maitsestuda. Järgmisel päeval valmista põhi: näpi või, toorjuust, jahu, suhkur ja mandlimass ühtlaseks puruks. Lisa vesi, mätsi tainaks ja pane pooleks tunniks külmkappi. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta foolium äärtele toeks. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Võta foolium ära. Nõruta ploomid ja lao põhjale. Sega ülejäänud katteained: toorjuust, kohvikoor, muna ja 1 sl suhkrut (ise lisasin ikka julgelt rohkem :D ). Laota mass ploomidele. Küpseta veel 20 minutit ehk kuni kate hüübib. 5 minutit enne ahjust võtmist raputa peale mandlilaastud.
Kas selles koogis on kasutatud kuivatatud või värskeid ploome?
VastaKustutaAntud retseptis on kasutatud kuivatatud varianti ploomidest, aga ehk sobivad ka värsked ploomid.
VastaKustuta