esmaspäev, 12. detsember 2011
Piparmündimekiga muffinid
Tegemist on väga hõrgutavate ja pehmete muffinitega, millele annab särtsu piparmündi-toorjuustukate. Hoiatuseks võib öelda, et muffinid tulevad väga magusad, kes ei soovi nii magusaid, siis alati võib suhkru kogust vastavalt oma maitsele kohandada. Samuti ei tasuks vormidesse liiga palja taigent panna. Mina kühveldasin vormi õõnsused peaaegu ääreni täis ja siis panin peale toorjuustukatte, mis muidugi ahjus küpsedes voolas vormi peale. Aga mis siin ikka, pärast oli hea seda karamellistunud kommi-juustusegu vormi küljest suhu pista. Antud retsept on pärit uuest raamatust nimega "Talvetoidud". Sealt saab palju inspiratsiooni milliseid toite talvel lauale panna, eriti veel jõuludeks.
Tainas:
4,5 dl jahu
2,5 dl suhkrut
0,75 dl kakaopulbrit
1 dl õli
2 dl kuuma vett
1 tl soodat
1 tl äädikat
0,5 tl soola
Kate:
70 g piparmündikommipuru Marianne Crush
175 g maitsestamata toorjuustu
1 muna
1 dl suhkrut
näpuotsaga soola
Sega alustuseks kokku kate ja pane muffinite valmistamise ajaks külmkappi.
Ühenda taina jaoks vajaminevad kuivad ained. Lisa vesi, õli, äädikas ning sega ühtlaseks. Jaga tainas muffinivormidesse ja tõsta kate lusikaga peale. NB! Kata vormi õõnsused umbes poole osa taignaga. Küpseta 180 kraadises ahjus 25 minutit. Muffinid maitsevad paremini, kui need maha jahtuvad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar