esmaspäev, 6. veebruar 2012
Magus juustukeeks
Paar kuud tagasi soetasin endale keeksivormi ja alates sellest ajast olen ma pidevalt küpsetanud erinevaid keekse. Esiteks need on alati imemaitsvad ja teiseks on neid ülimalt kerge teha. Avastasin ühe uue huvitava keeksiretsepti, mille leidsin kokaraamatust nimega "Kelmikad keeksid". Merevaik on üks minu lemmikutest ja mõtlesin, et miks mitte proovida seda ka magusa keeksi valmistamiseks. Omalt poolt täiustasin retsepti kookoshelvestega, teinekord võiks proovida ka tumeda šokolaadi tükikestega. See keeks on iseenesest mõnus kaloripomm, arvan, et või kogust võib natukene isegi vähendada ka, ei juhtu midagi hullu.
Vaja läheb:
200 g võid
200 g Merevaiku
3 dl suhkrut
4 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulrit
60 g kookoshelbeid
näpuotsatäis soola
Vahusta toasoe või ja Merevaik suhkruga. Lisa ükshaaval munad , samal ajal vahustamist jätkates. Seejärel sega tasahaaval hulka küpsetuspulbri, soola ja kookoshelvestega ühendatud jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja. Keeksi võib kohe sööma asuda või oodata kuni ta maha jahtub.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar