teisipäev, 20. märts 2012
Lumepallisupp
Nüüd võib rõõmustada, sest talv on selleks korraks läbi ja ametlikult on alanud kevad. Talve saadan ära maitsva magustoiduga, mille nimi on lumepallisupp. Naljakas on see, et leidub palju selliseid inimesi, kes pole kunagi lumepallisuppi söönud. Minule isiklikult väga maitseb see supp ja ega tegelikult vahet ei ole, mis aastaaeg parasjagu on, lumepallisupi tegemist võib ikka katsetada. Isegi mina sain hakkama, kuigi enne polnud seda ise valmistanud, vaid lihtsalt väiksena näinud, kuidas vanaema pliidi ääres askeldades lumepalle meisterdas.
Vaja läheb:
1 liiter piima
4 muna
1 dl suhkrut
vanillsuhkrut
näpoutsatäis soola
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged koos näpuotsatäis soolaga kohevaks vahuks. Kuumuta piim keemiseni ja tõsta sinna sisse lusikaga munavalgeklimbid ja pööra neid ümber. Tõsta klimbid vahukulbiga taldrikule, aseta munavalgeklimbid nii, et nad ei oleks üksteise otsas. Vahusta munakollased suhkruga. Lisada veidi kuuma piima. Seejärel vala vaht pidevalt segades keeva piima sisse. Kuumuta paksenemiseni ja eemaldada tulelt. Maitseta kaste vanillsuhkruga ja jäta jahtuma või jahuta, kui selleks on võimalus. Seejärel jaga kaste kausikestesse ja peale tõsta lumepallikesed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar