pühapäev, 13. mai 2012

Vaarikarull


Täna on see päev, kui kalleid emasid, vanaemasid ja vanavanaemasid tuleks meeles pidada. Emadepäeva puhul sobib hästi lauale rullbiskviit, mis sisaldab endas häid asju, nagu näiteks vahukoort, valget šokolaadi, toorjuustu ja vaarikamoosi. Muidugi suvisel ajal oleks mõistlikum kasutada värskeid äsja korjatud vaarikaid. Ja siinkohal soovin minagi enda poolt kõikidele emadele ilusat ja päikeserohket emadepäeva !


Biskviit:
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl nisujahu

Täidis:
2 dl vahukoort
150 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
3 sl suhkrut
2 dl vaarikamoosi või 200 g värskeid vaarikaid

Glasuur:
50 g piimašokolaadi

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Minu nipp on see, et alati vahustan käsimiksriga mune ja suhkrut umbes 10 minutit, sest siis saab alles õige koheva tulemuse. Sõelu munavahu hulka nisujahu ja sega alt üles poole ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit või kuni biskviit on pealt kaunilt helepruun. Kummuta biskviit teisele suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja keera selle abil rulli. Lase jahtuda.
Vahusta koor suhkruga ja sega juurde toasoe toorjuust. Sulata vesivannil valge šokolaad ja seejärel sega see toorjuustuvahu hulka. Keera rull lahti, määri pealt vaarikamoosiga ja siis määri peale toorjuustusegu. Kui kasutada värskeid vaarikaid, siis esmalt määri peale toorjuust ja seejärel puista peale vaarikad. Keera rulli ja lase veidikene külmas maitsestuda.
Glasuuri jaoks sulata piimašokolaad ja nirista see rullbiskviidi peale ning lase šokolaadil veidi taheneda. Seejärel võib juba maiustamise kallele asuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar