neljapäev, 2. mai 2013

Ilma põhjata marja-kohupiimakook


Tegemist on väga lihtsa kohupiimakoogi retseptiga, mille valmistamiseks ei kulu palju aega. Kuna kodudes sügavkülmas leidub kindlast veel erinevaid marju, siis on hea võimalus külmutatud marju kasutada just selle koogi taigna sees. Kõige paremini maitseb kook alles järgmisel päeval, kui ta on korralikult maha jahtunud ja külmkapis seisnud.

Vaja läheb:
100 g võid
1 dl suhkrut, lisaks 4 spl suhkrut
3 muna, kollased valgetest eraldatud
600 g kohupiima
3 sl mannat
1 pakike vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
1 tl küpsetuspulbrit
400 g külmutatud marju enda soovil

Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda 24 cm diameetrine lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks ning lisa ükshaaval edasi vahustades munakollased. Mikserda munavalged koos 4 spl suhkruga kohevaks vahuks. Eraldi kausis sega omavahel kokku manna, vaniljekastmepulber ja küpsetuspulber. Lisa või-munavahu hulka, sega läbi. Seejärel sega juurde kohupiim, sega mass ühtlaseks. Lõpuks lisa juurde vahustatud munavalged, õrnalt alt üles segades. Lisa taigna hulka ka külmutatud marjad.
Küpseta kooki 50-60 minutit. Lase koogil vormis jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar