laupäev, 10. mai 2014

Banoffee

Banaanid ja karamell moodustavad omavahel mõnusa koosluse. Kook on pärit Inglismaalt ja nime on ta saanudki selle koosluse järgi. Seda kooki on väga lihtne teha ja lisaks maitseb see oivaliselt. Miks mitte valmistada seda kooki just emadepäeva puhuks oma kallile emale. Idee leidsin sellest isuäratavast blogist.

Vaja läheb:
200 g Digestive´i küpsised
80 g sulatatud võid
Täidis
4 banaani
2 topsi  toasooja karamelli toorjuustukreemi (Farmi)
Katteks:
4 dl rõõska koort 35 %
4 spl suhkrut
Kaunistuseks:
50 g riivitud tumedat šokolaadi
4 spl hakitud soolapähkleid


Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulatatud võiga, suru mass lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtele (24-26 cm) Lõika banaanidest õhukesed viilud ja kata nendega põhi. Määri peale toasoe toorjuusrukaramell. Katteks vahusta rõõsk koor koos suhkruga ning määri koogi peale. Lase koogil külmkapis paar tundi maitsestuda ja taheneda.
Enne serveerimist kaunista kook riivitud šokolaadi-ja pähklipuruga. Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar