Vaja läheb:
2 muna
2 dl toortatrajahu (nt Tootsipeenra)
3 spl kaerakliisid (valikuline, ei pea panema)
3 dl vett
1 dl hapendatud petti, keefiri või hapupiima
2 tl suhkrut
0.5 tl soola
praadimiseks õli
Sellest kogusest saab umbes 8 pannkooki
Klopi kausis munad koos suhkru ja soolaga lahti. Sega hulka vaheldumisi tatrajahu, vesi ja hapendatud pett kuni saad parajalt vedela konsistentsiga taigna ülepannikookide jaoks. Soovi korral sega taigna hulka ka kaerakliid.
Lase õliga üle määritud pann keskmisel kuumusel tuliseks ja asu kooke küpsetama, selleks tõsta panni keskele u 1 dl taigent ja aja see keset panni laiali. Küpseta mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks. Serveerimisel lähtu enda maitse-eelistustest ehk milliste lisanditega meeldib Sulle pannkooke süüa.
See on küll üks tänuväärt retsept! Ma olen muidu selline imelik, kellel kunagi pannukad välja ei tule. Gluteeniga ka väga sõber ei ole. Juhuslikult leidsin selle retsepti, koostisosad olid olemas ja tegin suuri pannkooke. Oh imet, tulidki välja ja väga maitsvad! Mõned siiski lagunesid kui liiga vara keerata tahtsin, aga võib öelda, et õnnestusid elus esimest korda. Olen väga tänulik, et leidsin ja jagasid oma retsepti. Hakkangi nüüd selle retsepti järgi tegema.
VastaKustutaJuhhuu, super😊
Kustuta