reede, 8. juuli 2011

Jõhvika-kohupiima purukook


Maitsev kook, kus kasutasin kuivatatud jõhvikaid. Kindlasti jääb kook mõnusam värskete jõhvikatega. Järgmine kord lisaksin veel kookoshelbeid,mis annavad ehk huvitavama maitse.

Koostis:
Põhi: 150 g toasooja võid
näpuotsaga soola
1 dl suhkrut
1 muna
4,5 dl jahu
Täidis:
3 muna
800 g kohupiimapastat (ise kasutasin 400 g pakikohupiima ja 400 g kohupiimapastat)
100 g kuivatatud jõhvikaid
2 dl suhkrut ( kui kasutatada juba magusat kohupiima, lisada vähem suhkrut)
1 dl hapukoort

Valmistamine: Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahu. Sega ühtlaseks purutainaks. Puista 2/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud pikliku kõrge äärtega vormi põhja (nt 25x33 cm). Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim, hapukoor ja jõhvikad. Kata põhi kohupiimamassiga ja puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane. Kook maitseb jahtunult kõige paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar