reede, 5. august 2011
Hakkliha-seenevorm
Selles retseptis kasutasin ära viimased kukeseened, mis ootasid juba oma järge. Kokkuvõttes sai õhtusöök väga maitsev ja hea, kuigi nõudis natukene rohkem aega.
Hakklihasegu:
400 g hakkliha
1 sibul
1 küüslauguküüs
200g kukeseeni
1 sl nisujahu
1 dl vett
sidrunipipart ja soola
õli praadimiseks
Kartulipuder:
700 g kartuleid
0,75 dl piima
2 sl võid
soola ja tilli
Keeda kooritud kartulid pehmeks . Kurna ning püreesta köögikombainis koos kuuma piima ja võiga, või kasuta kartulite purustamiseks pudrunuia. Sega hulka hakitud tilli ja maitsesta soolaga.
Aja pannil 1 sl õli kuumaks ning näpi sinna hulka hakkliha, lisa hakitud sibul ja küüslauguküüs. Maitsetsa soola ja pipraga. Pruunista pannil seened ja maitsesta sidsrunipipraga. Lisa praetud seened hakkliha hulka. Lisa ka vesi ning 1 sl jahu. Kuumuta segu, kuni segu pakseneb. Pane ahi 220 kraadi juurde soojenama. Vala hakklihasegu vormi ning kata kartulipudruga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 15 minutit kuni puder on kuldpruun. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga. Hakkliha-seenevormi kõrvale võib pakkuda ka praadimiseks mõeldud köögivilju.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar