Vaja läheb:
25 g pärmi
1,5 dl piima
1 muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
9 dl nisujahu
80 g toasooja võid
1 priskem riivitud porgand
Täidis:
70 g võid
2 spl +5 spl suhkrut
2 peene riiviga riivitud porgandit
4 spl toiduõli
kaneeli vastavalt maitsele
Määrimiseks
1 muna
Sõelu kaussi jahu, sega hulka suhkur, sool, riivitud porgand. Lahusta pärm käesoojas piimas, kalla jahu hulka, lisa ka muna, sõtku, seejärel sõtku hulka tükkideks lõigatud toasoe või. Sõtku seni kuni taigen lööb kausi küljest lahti, vajadusel lisa jahu juurde. Lase taignal rätiku all soojas kohas kerkida 1 tund.
Täidise jaoks kuumuta pannil õli ja kuumuta riivitud porgandit, lisa hulka 2 spl suhkrut ja prae umbes 5 minutit. Maitsesta kaneeliga.Sulata kastrulis või. Sega omavahel suhkur ja kaneel.
Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks umbes 30x70 cm. Pintselda pind sulatatud võiga üle, raputa peale suhkru-kaneelisegu, seejärel laota peale eelnevalt praetud porgandisegu. Keera rulli ja lõika tükkideks.
Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes iga rulli vahele ruumi ja lase rätiku all 30 minutit kerkida.
Klopi muna koos veega lahti (umbes 6 spl vett), et vältida munarebude tükke. Määri rullid munamäärdega ja küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 12-15 minutit ehk kuni saiad on küpsed.
Sellest kogusest saab 2 plaaditäit ehk umbes 15 kaneelirulli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar