teisipäev, 10. aprill 2012

Köögiviljagratään



Üks lihtne köögiviljagratään, mis tõlkes tähendab köögiviljavormi, koosneb lihtsatest komponentidest. See köögiviljavorm ei nõua üldse palju aega, aga maitselt on ta väga hea. Kes soovib rohkem vaeva näha ja veel tervislikumat köögiviljagratääni teha, võib kasutada värskeid meelepäraseid köögivilju, mida eelnevalt võiks 5 minutit soolases vees keeta. Samuti võib köögiviljade hulka lisada ka praetud kanafilee tükikesi.

Vaja läheb:
1 pakk praadimiseks mõeldud köögiviljasegu (u 400-450 g)
1 dl rõõska koort 10 %
100 g riivitud juustu
2 küüslauguküünt
toiduõli praadimiseks
soola
jahvatatud valget pipart
kuivatatud rorsmariini

Puhasta küüslauguküüned, haki peeneks ja prae õlis läbi. Sega praetud küüslauk köögiviljade hulka, maitsesta soola, jahvatatud valge pipra ning kuivatatud tüümianiga. Aseta köögiviljasegu vormi. Kalla köögiviljade peale rõõska koort. Küpseta vormi 200 kraadises ahjus 20 minutit. Seejärel raputa pinnale riivitud juustu ning küpseta köögiviljagratääni veel 10 minutit ahjus, kuni juust on kaunilt sulanud.
Sellest portsjonist piisab kahele sööjale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar