pühapäev, 2. august 2015

Kihiline küpsisekook mustikatega


Kuna mustikate hooaeg on juba peal, sai valmis tehtud küpsisekook maitsvate mustikatega. Selle koogi tegemine on lihtne ja ahju pole vaja kasutada. Tavapäraselt peab küpsisekooki hoidma üle öö külmas, et ta oleks paremini läbi imbunud ja maitsestunud, selle koogi puhul on nii, et piisab paarist tunnist ja kook on söömiseks valmis. Koogis võib kasutada ka muid meelepäraseid marju, nt vaarikaid või hoopis sõstraid.

Vaja läheb:
1 pakk kondenspiimamaitselisi küpsiseid (Selga)
1 pakk šokolaadimaitselisi küpsiseid (Selga)

Immutamiseks:
1 dl musta kanget kohvi

Täidis:
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
200 g hapukoort 20 %
100 g sulatatud valget šokolaadi
mustikaid

Glasuur:
200 g hapukoort 20%
1 sl suhkrut

Kaunistuseks:
mustikaid ja vaarikaid

Purusta heledad küpsised blenderi abiga peeneks puruks, kalla kaussi. Toimi samamoodi ka tumedate küpsistega ja kalla eraldi kaussi. Kui kodus blenderit ei ole, siis aseta küpsised tugevasse kilekotti ja purusta näiteks taignarulli abiga, mida peenem on puru seda parem.
Täidise jaoks sega omavahel kokku kohupiimapasta, hapukoor ja sulatatud valge šokolaad.
Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
Aseta koogivormi põhja pool kogust tumedat küpsisepuru. NB! Suru õrnalt iga küpsisepuru kiht lusikaga ühtlaseks. Immuta kohviga, aseta peale 1/3  kogust täidist, seejärel peotäis mustikaid. Uueks kihiks aseta pool kogust heledat küpsisepuru, immuta kohviga. Aseta peale teine osa täidist, peotäis mustikaid. Kolmadaks kihiks aseta peale ülejänud pool tumedat küpisepuru, immuta kohviga, kalla peale viimane osa täidist, peotäis mustikaid. Viimase kihina aseta hele küpsisepuru peale, immuta kohviga.
Glasuuri tegemiseks sega omavahel hapukoor ja suhkur ühtlaseks. Kalla glasuur koogi peale ja aseta paariks tunniks külma. Aseta kook serveerimisalusele, kaunista mustikate ja vaarikatega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar