kolmapäev, 14. september 2011

Suus sulav õunakook


Hmm, ma vaatan, et olen blogi vahepeal unarusse jätnud, tegelikult on ka söögitegemine unarusse jäänud, aga kohe parandan vea ja jagan ühte maitsvat õunakoogi retsepti. Õunahooaeg on veel täies hoos ja seega pole sugugu patt maiustada ühe maitsva õunakoogiga. Võib öelda, et alati võiks koogis kohupiima rohkem olla, et kes soovib, võib kohupiima ka rohkem lisada.

Taina jaoks läheb vaja:
125 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
u 500 g puhastatud ja kuubikuteks lõigatud õunu
4 muna
400 g kohupiima
2 dl suhkrut ( võib panna ka vähem, kui õunad pole väga hapukad ja
kohupiim on juba magus)
50 g toasooja võid
1 pakk vanillikastmepulbrit (nt. Ekströms)
2 spl mannat
kaneeli

Vahusta toasoe või suhkruga. Vahusta hulka muna. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. Kata tainaga väiksem kõrgemate servadega ahjuplaat, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Tainast on lihtsam plaadi põhja asetada märgade kätega, kuna muidu kipub tainas käte külge kleepuma. Eelküpseta tainast 180 kraadises ahjus 10 minutit.
Katte jaoks eralda munavalged kollastest. Sega omavahel lahtiklopitd munakollased, kohupiim, suhkur, toasoe või, vanillikastmepulber ja manna. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, sega kohupiimamassi hulka. Pane õunakuubikud küpsetatud põhjale, raputa neile kaneeli peale ning vala peale ka kohupiimamass. Küpseta veel 200 kraadises ahjus 35- 45 minutit. Kook on kõige maitsvam jahtunult :P

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar