neljapäev, 12. juuli 2012

Beseerull maasikatega

Olen lugenud ja kuulnud, et beseerulli valmistamine ei ole just kergete killast. Mõtlesin juba ammu, et peaks ka proovima, kui raske või lihtne on siis beseerulli valmistada. Võin tõdeda, et esimese korra kohta pole paha, kuigi natuke besee tahtis ära laguneda. Eks arenemisruumi on veel küllaga.. Iseenesest on tegu väga oivalise magustoiduga, mida soovitan ka teistel proovida. Kui ise ei julge katsetada, siis mõnes heas kohvikus võiks ikka endale lubada tassikese kohvi kõrvale beseerulli tükikese.

Vaja läheb:
6 munavalget
4 dl suhkrut, parem oleks tuhksuhkur

Täidis:
200 g vahukoort
300 g  vaniljemaitselist kohupiimapastat
1 pakike vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
500 g maasikaid

Kuumuta ahi 175 kraadini, vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Mikserda munavalged suurel kiirusel pehmeks vahuks, seejärel kalla osade kaupa suhkur munavalgete hulka mikserdamist jätkates, kuni vaht on tugev ja läikiv. Kalla munavalgevaht küpsetusplaadile ja aja laiali. Küpseta eelsoojendatud ahjus 20 minuti või kuni besee on kahavatukuldne. Kummuta besee suhkruga ülepuistatud uuele küpsetuspaberile, eemalda kuum paber ja keera besee uue paberi abil rulli, lase jahtuda.
Vahusta vahukoor, sega kohupiimapasta hulka, lisa ka vaniljekastmepulber. Laota kohupiimasegu jahtunud beseele, aseta peale maasikad, suuremad maasikad võib poolitada.Rulli besee paberi abil uuesti kokku. Kaunista vastavalt soovile ja serveeri beseerulli koheselt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar