laupäev, 12. november 2011

Ricotta-kook kirssidega



Tegemist on väga lihtsa ja mõnusa küpsetisega, mille põhi on tehtud küpsistest. Viimasel ajal olen ma mugavaks läinud ja koogipõhjadena kasutanud küpsiseid. Muidugi võib kasutada ka muretainast või midagi muud meelepärast. Et koogi maitse oleks huvitavam, siis soovitan kasutada ka sidrunimahla ja sidruni riivitud koort.

Valmistamiseks läheb vaja:
150 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
200 g ricottat
2 muna
1, 5 dl suhkrut
150 g kirsse (külmutatud kirsse ära eelnevalt sulata)
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
1 spl riivitud sidrunikoort

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Aseta küpsised koogivormi põhja, mis on kaetud eelnevalt küpsetuspaberiga. Antud koguste puhul sobib mõni väiksem koogivorm nt 24 cm läbimõõduga, ise valmistasin kooki hoopis keeksivormis. Eelküpseta põhja 180 kraadises ahjus 10 min.
Samal ajal valmista täidis. Selleks vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks, seejärel lisa ricotta ja sidrunimahl ja riivitud sirunikoor. Sega täidis korralikult läbi. Lisa küpsetatud põhjale kirsid (kasutasin külmutatud kirsse, mida soovitatavalt ei ole vaja eelnevalt sulatada). Vala kirssidele peale täidis ja küpseta 180 kraadises ahjus umbes 30 -40 minutit. Lase koogil jahtuda ja aseta mõneks ajaks külma, sest siis tuleb õige koogi maitse esile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar