neljapäev, 2. august 2012

Hakklihakotletid juustuga


Vahelduseks magusatele kookidele, magustoitudele pakun välja ka ühe soolase retsepti. Nagu ma eelnevalt olen maininud, siis juust on üks minu lemmikutest, mida võiks kasvõi igale toidule juurde lisada. Kel aega ja tahtmist kotlette pliidi ees küpsetada, siis soovitan soojalt proovida seda retsepti. Jagan ka bechamel kastme retsepti, mida võib kotlettide juurde serveerida koos värskelt keedetud kartulitega. Lapsepõlvest meenub klimpidega valge kaste, mis ei kutsunud sööma. Samas saab tavalisest valgest kastmest valmistada ka maitsva kastme, kui seda teha õigesti.
Kotletid:
500 g seguhakkliha
150 g riivjuustu
2 viilu saia
100 g piima
2 muna
soola
Santa Maria Vahemere ürdisegu
paneerimiseks riivsaia
praadimiseks toiduõli
Bechamel kaste:
pool liitrit piima
1 mugulsibul
2 loorberilehte
muskaatpähklit
soola
paar musta pipra tera
30 g võid
30 g nisujahu

Lase saial piimas veidikene liguneda, lisa hulka hakkliha, munad, riivjuust ja maitseained. Sega kotleti komponendid kokku ja klopi läbi, et tekiks vormitav tainas. Vormi ümaramad kotletid ning paneeri neid riivsaias. Aja pannil õli kuumaks, aseta kotletid pannile ja prae neid keskmisel kuumusel, et ka kotleti sisemus jõuaks ilusti küpseda, mõlemalt poolt.
Kastme jaoks puhasta mugulsibul, lõika neljaks. Kalla piim kastrulisse, lisa sinna neljaks lõigatud mugulsibul, loorberilehed ja pipraterad. Kuumuta piim keemiseni ja seejärel lase piimal  jahtuda ning maitsestuda. Kurna piim läbi sõela.
Võta teine kastrul ja kuumuta selles võid ja jahu paar minutit. Kalla osade kaupa piim või-jahusegu hulka kogu aeg vispliga hoolikalt segades, et ei tekiks klimpe. Lase kastmel korraks keema tõusta ja eemalda tulelt. Maitsesta kaste soola ja värskelt riivitud muskaatpähkliga.
Kui kotletid, kaste ja ka kartulid on valmis saanud, siis võib asuda toitu serveerima. Hea oleks kui taldrikult ei puuduks ka mõni maitsev toorsalat.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar