esmaspäev, 16. juuni 2014

Rabarberikook tosca kattega

Maitsvast ja mahlasest rabarberikoogist ei saaks keegi ära öelda. Kellel on veel rabarbereid, võiks proovida seda mõnusat kooki.

Põhi:
2 muna
100 g suhkrut
50 g võid
50 g piima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
500 g puhastatud, tükeldatud rabarberit
1 tl kaneeli
Kate:
100 g mandlilaaste
75 g võid
1 dl suhkrut
2 spl nisujahu
2 spl rõõska koort 10 %
Serveerimiseks:
200 ml rõõska koort 35 %
2 spl suhkrut

Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või, lase jahtuda. Seejärel lisa manavahu hulka sulatatud või, piim. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber, sõelu munavahu hulka. Sega ilusti ühtlaseks. Kalla taigen 26 cm läbimõõduga koogivormi (eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud). Sega rabarberid kaneeliga ja aseta koogi peale. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks sulata või kastrulis, lisa hulka suhkur, jahu, mandlilaastud ja rõõsk koor. Lase pidevalt segades korraks keema tõusta. Võta kook ahjust ja vala tosca segu koogi peale. Küpseta kooki ahjus 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun. Lase koogil veidikene jahtuda.
Aja vahukoor koos suhkruga vahtu ja serveeri seda koos koogiga või kasuta hoopis tordipritsi, et muuta kook vahukoore abiga veelgi isuäratvamaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar