neljapäev, 16. juuli 2015

Tervislikud kaerahelbeküpsised


Hiljuti avastasin enda jaoks kaerahelbeküpsised, mis sobivad hästi tervislikuks vahepalaks. Küpsiste peamisteks komponentideks kaerahelbed ja banaanid. Maitse täiustamiseks soovitan lisada nt rosinaid, kuivatatud marju ja puuvilju, kookoshelbeid või hoopis šokolaadi. Kõige paremad on need küpsised vahetult peale ahjust välja võtmist. Retsepti idee on pärit siit.

Vaja läheb:

2 küpset banaani
2 dl kaerahelbeid (väga head on Zerna talu kaerahelbed)
lisandiks peotäis rosinaid või midagi muud meelepärast
1 spl mett
1 tl kaneeli

Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
Koori banaanid, tükelda kaussi ja suru kahvliga püreeks. Lisa hulka kaerahelbed, peotäis kuivatatud jõhvikaid. Maitsesta mee ja kaneeliga. Sega taigen ühtlaseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed pätsikesed, soovi korral vormi ümaramaks. Lase küpsistel ahjus 15-20 minutit küpseda kuni need on pealt kaunilt kuldsed.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar