reede, 1. juuni 2012

Kapsarullid tomatikastmes

Millal sõite teie viimati kapsarulle?    Nädalavahetusel võib ikka ette võtta kapsarullide meisterdamise, natukene aega ja kannatust tuleb varuda, aga kes naudib tõsiselt kokkamist, siis neid ei heiduta see kohe üldse. Mitu korda kapsarulle meisterdades tekib juba vilumus ja nad valmivad  tegelikult üsna kerge vaevaga. Kapsarullid tomatikastmes on saamas juba minu üheks lemmikumaks nädalavahetuse toiduks ja mis siin salata, mõnikord unistan nendest ka nädala sees.

Vaja läheb:
1 suurem kapsapea
600 g hakkliha
200 g keedetud riisi
1 suurem või 2 väiksemat porgandit
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
400 g tomatipastat
2 dl vett
soola
pipart
suhkrut
toiduõli
200 g riivitud juustu

Aseta terve kapsapea soolaga maitsestatud vette, keeda poolpehmeks. Eralda kapsapeast üksikud lehed ja vasarda leherootsud, et hiljem oleks kergem kapsalehti rulli keerata.
Pese ja koori porgand(id), riivi peene riiviga. Lõika mugulsibul kuubikuteks ja  haki küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli ja lisa sinna riivitud porgand, sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni porgand, sibul ja küüslauk on pehmed. Lase segul jahtuda.
Sega omavahel hakkliha, keedetud riis ja praetud porgand, sibul ning küüslauk. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
Aseta kapsalehe sisse hakklihatäidis, voldi kokku ja aseta vormi.
Tomatikastme jaoks kuumuta pannil õli, lisa püree ja kuumuta natukene, seejärel lisa vesi. Maitsesta suhkru ja soolaga. Vala tomatikaste kapsarullide peale ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Seejärel lisa kapsarullide peale riivjuustu ja küpseta veel umbes 8 minutit.



2 kommentaari:

  1. Tere,kas toores hakkliha segatakse keedetud riisi jm koostisosadega?

    VastaKustuta
  2. Lisan pannil kergelt pruunistatud hakkliha, jääb maitsvam. Hakkliha valides on parim põrsa/looma liha või ise tehtud kvaliteetsest lihast.

    VastaKustuta