kolmapäev, 29. veebruar 2012

Valge šokolaadi panna cotta


Proovisin ka esimest korda kodus valmistada Itaaliast pärit magustoitu nimega panna cotta. Ahvatleva retsepti leidsin Liisi blogist ning retseptis ettenähtud kogused tegin pooleks. Magustoit tuli üsna magus, aga oi kui hea see on koos mõnusa hapuka marjakastmega. Kahjuks mul ei õnnestunud panna cottat vormist välja lüüa, et seda siis ilusti taldrikul koos marjakastmega serveerida. Minu valmistatud panna cotta hakkas jonnima ja soovis ilusti vormis püsida. Ehk muudab šokolaad magustoidu konsistentsi ja seetõttu polegi teda võimalik vormist välja meelitada..

Vaja läheb:
2 dl rõõska koort 35%
2 spl suhkrut
70 g valget šokolaadi
1 tl želatiinipulbrit

Serveerimiseks sobivad erinevad marjad või nendest valmistatud kastmed

Pane želatiin 0,5 dl rõõsa koore sisse paisuma. Ülejäänud koor kuumuta koos suhkruga keemiseni, kuid mitte keeta. Lisa koorele valge šokolaadi tükikesed ja kuumuta madalal tulel kuni šokolaad on sulanud. Samuti lahusta madalal kuumusel segades ka rõõsa koore sees paisunud želatiin ja nirista kuuma kooresegu hulka ning sega läbi. Kalla panna cotta magustoiduvormidesse ja lase tal jahedas tarduda paar tundi. Kui õnnestub, siis võib enne serveerimist panna cotta vormist välja lüüa ja pakkuda koos marjakastmega.



2 kommentaari:

  1. Panna cotta on tõeliselt mõnus magustoit.
    Järgmisel korral, kui soovid panna cottat vormist välja saada, määri enne vahukooresegu valamist vorm õrnalt mahedamaitselise õliga.
    Või teine viis - enne vormipanekut tee vorm külmas vees märjaks. Serveerimisel kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta magustoit välja, vajadusel aita õrnalt noa otsaga kaasa.

    VastaKustuta
  2. Aitäh selle informatiivse vastuse eest, teinekord võtan need nipid kindlasti kasutusele ;)

    VastaKustuta