pühapäev, 15. veebruar 2015

Kõrvitsa ja porgandiga kohupiimakook


See maitsev ja mahlane kook pakatab tervislikkusest. Koogis võib kasutada ka ainult porgandit või kõrvitsat. Kõige paremini maitseb kook alles järgmisel päeval. Head maiustamist.

Kohupiimatäidis:
400 g kohupiima (vaniljemaitseline)
2 muna
50 g hapukoort

Kõrvitsa-porganditäidis:
125 g riivitud kõrvitsat
125 g riivitud porgandit
2 muna
1,5 dl suhkrut
100 g sulatatud võid
80 g mandlijahu
80 g täisteranisujahu
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 apelsini riivitud koor

Glasuur:
100 g hapukoort
2 tl mett

Kaunistuseks pähkleid


Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
Kohupiimatäidise jaoks mikserda omavahel toiduained kokku. Kui kasutad maitsestamata kohupiima, lisa hulka ka 1 dl suhkrut.
Kõrvitsa-porganditäidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa hulka sulatatud või. Sega omavahel kuivained ja maitseained, lisa muna-võisegu hulka. Lisa ka riivitud porgand ja kõrvits ning sega taigen ühtlaseks.
Vooderda 20 cm läbmõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kalla pool kõrvitsa-porganditaigent koogivormi põhja ja selle peale kalla pool kohupiimatäidise kogusest. Seejärel aseta peale ülejäänud kõrvitsa-porganditaigna kogus. Kõige peale läheb teine pool kohupiimatäidisest. Aseta kook eelsoojendatud ahju ja küpseta 1 tund. Võta kook ahjust välja, lase maha jahtuda.
Sega omavahel hapukoor ja mesi, kata koogi pind glasuuriga ja hoia seda külmas kuni üleöö. Enne serveerimist kaunista kook pähklitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar