kolmapäev, 30. mai 2012

Rabarberi-apelsinikook


See kook valmis täiesti ootamatult, lehitsesin toidutarest niisama ajaviiteks retsepte, kuni leidsin selle
Imekombel avastasin ma enne köögi nurgatagustest ühe apelsini ja kui nägin seda retsepti, siis oli kindel värk, et teen seda kooki. Kahjuks toscakate jäi tegemata, kuna mandlilaaste mul kodus polnud ja taina sisse lisasin natukene rohkem jahu. Ja et natukenegi mandlist maitset juurde saada, lisasin taina hulka paar tilka
mandliessentsi. Igatahes tuli kook imemaitsev ja väga mahlane.

Vaja läheb:
400 g rabarberit
2 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor ja mahl
150 g võid
2 muna
3 dl nisujahu
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
paar tilka mandliessentsi


Lõika rabarberid õhukesteks viiludeks. Sega juurde 0,5 dl suhkrut ja riivitud apelsinikoor, lase maitsestuda umbes 30 minutit. Vahusta toasoe või ja ülejäänud suhkur, lisa ühekaupa lisades munad samal ajal edasi vahustades. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa see võivahule ning kõige lõpuks sega hulka ka apelsinimahl ja paar tilka mandliessentsi. Vala tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi, kata rabarberiseguga ja küpseta 190 kraadises ahjus 45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar