laupäev, 21. juuli 2012

Mõnus lihtne magustoit


Tegemist on väga kergesti valmistatava magustoiduga, eriti siis, kui riivitud leib on kohe käepärast võtta. Kui riivleiba kodus pole, siis soovitan eelnevalt paar leivaviilu kuivama panna, seejärel kokanoaga hakkida hästi peeneks. Riivida kuiva leiba on päris raske, ei soovita. Peale leiva on magustoidus veel 2 komponenti, milleks on vaniljemaitseline kohupiim ja maasikad. Võib öelda, et tegu on vägagi suvekohase magustoiduga, lihtne valmistada ning kalorite pärast ei pea üldse muretsema.
Vaja läheb:
3 viilu musta leiba
1 spl suhkrut
300 g vanilje kohupiimapastat
600 g maasikaid
soovi korral suhkrut

Haki suure kokanoaga kuivanud leivaviilud hästi peeneks puruks, rösti leivapuru koos suhkruga pannil. Leivapuru röstides  tuleb olla ettevaatlik, soovitan puru kogu aeg segada, muidu võib see ära kõrbeda. Lase leivapurul jahtuda. Samal ajal puhasta maasikad ja suru nad kahvliga katki, võib lisada ka suhkrut maasikatele. Mina suhkrut ei lisanud, kuna maasikad olid juba iseenesest vägagi magusad ja head.
Kui leivapuru on jahtunud, otsi välja mõned uhked pokaalid, umbes 4 tükki, oleneb muidugi pokaali mahutavusest. Lisa iga pokaali põhja röstitud leivapuru, seejärel pigista vaniljemaitselist kohupiimapastat otse pakist leivapuru peale, kohupiima peale laota purustatud maasikad. Tee samad kihid veel üks kord. Kõige peale lisa veel kohupiima ja siis puista peale leivapuru. Kaunista magustoit maasikatega ja asu kohe maiustama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar