teisipäev, 31. juuli 2012

Maasikatort


Selleks suveks on vist värskete maasikatega ühel pool. Viimastest maasikatest, mis veel turul leidus, otsustasin tordi valmis meisterdada. Tavalise biskviidi asemel leidsin hea idee siit blogist. Eks maasikate asemel võib kasutada ka vaarikaid, kirsse või hoopis metsast nopitud mustikaid.

Põhi:
1 purk kondenspiima
4 muna
120 g nisujahu
50 g sulatatud ja jahutatud võid
1/2 tl küpsetuspulbrit
Täidiseks ja katteks
200 g rõõska koort 35 %
200 g  maitsestamata kohupiimapastat
5 spl suhkrut
4 spl vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
200 g maasikaid

Koogipõhja jaoks kuumuta ahi 180 kraadini.
Pane kõik koogi koostisained suurde kaussi ja sega hoolikalt ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Sobilik on 20 cm läbimõõduga koogivorm. Küpseta kooki ahjus umbes 20 minutit. Lase koogil jahtuda ja seejärel lõika kaheks kihiks.
Täidise jaoks purusta maasikad, võib hulka lisada ka suhkrut, kui marjad ei ole piisavalt magusad. Vahusta rõõsk koor koos suhkruga, sega hulka kohupiimapasta ja vaniljekastmepulbrit. Tänu vaniljekastmepulbrile muutub täidis tugevamaks ja seda on hea tordi peale võõbata.
Torti kokku pannes tõsta serveerimisalusele esimene koogipõhi, määri peale purustatud maasikad, seejärel aseta maasikate peale umbes 125 g kohupiima-vahukooresegu. Tõsta peale teine põhi. Seejärel määri ülejäänud kohupiima-vahukooresegu tordi servadele ja peale. Lase tordil paar tundi külmas seista ja kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar