reede, 17. august 2012

Hõrk šokolaadikook


Selle retsepti nimi juba räägib enda eest. Hästi valmistatud šokolaadikoogile ei saa kunagi ei öelda. Tegemist on tõsiselt maitsva koogiga, mis lausa sulab suus ja ühest tükist võib isegi väheks jääda. Soovitan soojalt proovida, mulle meeldib kui šokolaadikook on veel soe, aga ega ka jahtunult ei jäta see kook kedagi külmaks.
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
80 g sulatatud võid
Täidis:
150 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 muna
1 dl suhkrut
0,75 dl rõõska koort 35 %
Peale ja kaunistuseks
2 dl rõõska koort 35 %
südametunnistuse järgi suhkrut
riivitud šokolaadi

Kuumuta ahi 180 kraadini
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja.
Täidise jaoks sulata vesivannil või ja šokolaad, lase veidikene jahtuda. Vahusta munad koos suhkruga heledaks vahuks, vahusta hulka ka vahukoor. Nirista sulatatud šokolaad täidise hulka ja sega ühtlaseks. Vala täidis küpsise põhjale. Pista kook ahju ja küpseta umbes 30 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil veidikene ahjus seista.
Enne serveerimist vahusta vahukoor koos suhkruga ja laota koogi peale. Puista koogile riivitud  šokolaadi ning seejärel ole valmis osa saama taevalikust šokolaadikoogi naudingust.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar