teisipäev, 30. oktoober 2012

Tiramisu-juustukook


No nii, lõpuks sai jälle välja võlutud üks maitsev juutukook. Retsepti leidsin "Juustukookide" raamatust, tegin retseptis ka paar muudatust vastavalt enda maitsele, raamatu autoriteks on Lia Virkus ja Angeelika Kang. Viimasel ajal ei taha minu kokakunst hästi õnnestuda, kuid seekord ei pidanud ma pettuma. Pigem pidin pettuma poes, sest neid õigeid Savoiardi küpsiseid poes ei olnudki. Eks ma küpsetasin siis ise biskviittainast küpsised ja selle pärast kook tegemata ei jäänud. Biskviitküpsiste retsepti leiab siit. Juustukoogi retsepti koguseid vähendasin poole võrra, kui teha minu antud  retsepti järgi küpsiseid, siis kõike ei tasu koogi sisse laduda. Järele jäänud küpsiseid võib niisama krõbistada tee kõrvale.
Vahele:
11 Savoiardi küpsist
1 dl kuuma vett
1 sl lahustuvat kohvipulbrit
paar tilka mandliessentsi või hoopis 2 spl kohvimaitselist likööri
Täidis:
1 sl kuuma vett
1 sl lahustuvat kohvipulbrit
400 g toorjuustu
1,5 dl rõõska koort 35 %
1 dl suhkrut
1 sl maisitärklist
2 muna
Kaunistuseks:
kakaopulbrit
50 g tumedat šokolaadi

Täidise valmistamiseks sega lahustuva kohvipulber kuuma veega. Mikserda vähehaaval juurde 200 g toorjuustu, lisa suhkur, ülejäänud toorjuust, maisitärklis ja munad. Mikserda mass ühtlaseks ja lisa hulka 35 % rõõsk koor, mikserda korraks veel mass ühtlaseks. Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Vala 2 cm kiht  toorjuustukreemi koogivormi põhja. Sega omavahel kokku kuum vesi ja lahustuv kohv, maitsesta likööri või mandliessentsiga. Kasta küpsised kohvisegusse ja lao kreemi peale pool küpsiste kogusest. Vala peale teine osa toorjuustukreemi, nii et küpsised oleksid kaetud. Lao peale teine osa immutatud küpsiseid. Vala peale ülejäänud toorjuustukreem.
Aseta koogivorm sooja veega täidetud veidi suuremasse vormi ja küpseta eelsoojendatud 180 kraadises ahjus 1 tund. Lase koogil ahjus jahtuda, aseta kook seejärel paariks tunniks külma. Enne serveerimist kaunista kook kakaopulbri ja hakitud või riivitud šokolaadiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar