kolmapäev, 24. juuli 2013

Juustune sibulapirukas


Soolased pirukad on üsna heaks kõhutäiteks, mis sobivad nii suupisteks kui ka näiteks õhtusöögiks koos värske salatiga. See pirukas sisaldab ohtralt sibulat ja juustu. Muidugi võib juurde lisada ka kukeseeni, mis ennast peidavad juba metsades sammalde all. Mina kasutasin piruka põhjaks filotaigent, kuid väga hästi sobib ka lehttaigen või hoopis soolane muretaigen.
Vaja läheb:
Põhi:
5 lehte filotaigent pluss määrimiseks 3 spl  sulatatud võid
Täidis:
3 suurt sibulat
3 spl võid
250 g riivitud juustu
3 muna
2 dl rõõska koor 10 %
soola
musta jahvatatud pipart
150 g kirsstomateid

Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja servad filotaignaga, määri sulatatud võiga. Kui kasutada muud taigent, siis määrimiseks võid pole vaja.
Täidise jaoks lõika sibulatest õhukesed rattad. Kuumuta pannis või ja prae sibulaid madalal kuumusel, mida kauem sibulaid praadida, seda parema maitsega nad jäävad (umbes 30 minutit).Maitsesta soola ja musta jahvataud pipraga.  Lase jahtuda ja aseta vormi põhja. Klopi munad lahti, lisa hulka rõõsk koor, riivitud juust ja maitse järgi
musta jahvatud pipart ning soola. Kalla täidis sibulate peale. Poolita kirsstomatid ja aseta lõikepind üleval täidise peale.
Küpseta pirukat eelsoojendatud 200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit. Kui pirukas on veidikene jahtunud, siis lase sel hea maitsta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar