pühapäev, 23. veebruar 2014

Karamelline riisivaht

Idee teha seda mõnusalt karamellist  magustoitu sain ühest vanast kokaraamatust nimega "Roosiõielised Linda Petti köögis", mille raamatu autoriks on Linda Petti ise. Enda poolt täiustasin retsepti natukene. Kes soovib lihtsalt karamellist riisiputru süüa, võib vahukoore ja karamellkastme välja jätta. Riisipudru tegin täpselt retsepti järgi, kuid poole liitri piima asemel läks terve liiter piima. Seega kui riis on kõik piima endasse imenud ja riis on veel kõva, võib aeg-ajalt piima juurde segada.

Vaja läheb:
1 dl suhkrut
2 spl võid
1/2 liitrit piima (vajadusel rohkem)
1,5 dl pudruriisi
1 tl soola
1 vaniljekaun
2 dl rõõska koort 35%
Karamellkaste:
6 spl suhkrut
2,5 dl rõõska koort 35%

Aseta suhkur paksupõhjalisse potti, sulata ja pruunista suhkur hele-kuldkollaseks. Eemalda pott tulelt ja kalla hulka eelnevalt kuumutatud piim, sega hoolega, lisa hulka pikuti poolitatud vaniljekaun, seejärel riis, või ja maitsesta soolaga. Keera kuumus madalama peale, hauta riis kaane all pehmeks, aeg-ajalt tuleb riisi segada ja vajadusel piima juurde kallata. Kui riis on pehme, aseta see kaussi jahtuma.
Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja sega riisipudru hulka.
Karamellkastme jaoks sulata ja pruunista suhkur hele-kuldkollaseks.Eemalda tulelt, keera kuumus hästi madalale Lisa hulka eelnevalt potis kuumutatud rõõsk koor, aseta pott madalale kuumusele, sega hoolikalt, kuni kaste pakseneb. Eemalda tulelt, lase natukene jahtuda. Seejärel serveeri riisivahtu karamellkastme ja hapukate marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar