kolmapäev, 5. veebruar 2014

Šokolaaditükkidega küpsised

Jätkan postitust  selle vinge raamatu "Šokolaadi meistriklass" teemal. Seekord proovisin raamatu retsepti järgi valmis meisterdada küpsised, mis tulid väga maitsvad. Jällegi üks tore idee, kuidas sõpru sõbrapäeval üllatada. Panen kirja originaalse retsepti, just nii nagu raamatus, kuid mina kasutasin ainult sarapuupähkleid. Ja kellel kaalu kodus pole saab hakkama, kui jälgida kuivainete puhul toiduainete massimõõtude ja mahumõõdu (dl) vahekorda, nagu mina tegin, välja tuli sama kogus nagu retseptis oli välja toodud, 25 küpsist. Kuivainete taga sulgudes on toodud detsiliitrite arv, mida mina kasutasin, kuigi ilmselgelt ei ole need kõige täpsemad, aga midagi untsu ka ei läinud :)

Vaja läheb:
175 g nisujahu ( u 3 dl)
1,5 g (1/4 tl) küpsetuspulbrit
näputäis soola
115 g kuubikuteks lõigatud magedat toasooja võid
100 g fariinsuhkrut (u 1,5 dl)
75 g peensuhkrut (u 1,1 dl)
50 g muna ( 1 muna) soovitatavalt toasoe
30 g kergelt röstitud ja jämedalt hakitud sarapuupäkleid (u 0,5 dl)
85 g jämedalt hakitud Kreeka pähkleid ( u 2 dl)
200 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi (kakaosisalus 70%)

1. Kuumuta ahi 180 kraadini, vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
2. Sõelu jahu kaussi, sega hulka küpsetuspulber ja sool. Pane või ja suhkrud kaussi ning vahusta heledaks kohevaks. Lisa vähehaaval muna ja klopi hästi läbi.
3. Sega vahustatud või hulka jahu, pähklid ja šokolaad. Tõsta ahjuplaadile 3,5 cm kettad (mina veeretasin käte vahel pallid ja surusin need ketasteks ja küpsetasin neid jaokaupa, kuna kodus on ainult üks ahjuplaat ehk siis 2 korda). Jäta küpsiste vahele kerkimiseks ruumi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 20-25 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid. Lase jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar