laupäev, 30. august 2014

Inglise sidrunipuding


Ilmad on juba jahedamad ja suurem küpsetamine ahjuga võib alata. Leidsin huvitava magustoidu Selveri retseptivaramust, mida soovitan proovida, kuna ta koosneb lihtsatest komponentidest, mis tavaliselt kodus on olemas.

Vaja läheb
50 g võid
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut või veel parem poole vaniljekauna seemned
1 sidruni riivitud koor
1 dl värket pressitud sidrunimahla
3 muna
50 g nisujahu
2,5 dl piima
kanistuseks tuhksuhkrut

Vahusta toasoe või koos suhkru, vaniljesuhkru ja sidrunikoorega kreemjaks. Eemalda munakollased munavalgetest. Lisa võivahu hulka munakollased, sidrunist pressitud värkse mahl, nisujahu ja piim, sega kuni saad ühtlase massi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega kokku sidrunivahuga. Kalla segu võitatud ahjuvormi või jaota väiksematesse portsjonvormidesse(olenevalt vormi suurusest 5-6 tk) ja tõsta need sügavamale ahjuplaadile. Kalla ahjuplaadile eelnevalt keedetud vett nii palju, et see ulatuks umbes poole vormi(de) kõrguseni. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni vorm on pealt pruunikas. Sõelu magustoidule peale tuhksuhkrut ja kaunista vastavalt ilumeelele näiteks erinevate marjadega. Magustoitu sobib süüa nii soojalt kui ka jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar