neljapäev, 27. oktoober 2011

Toorjuustukook šokolaadiga


Toorjuustukook on täielik klassika, mis on võitnud endale paljude poolehoiu ja heakskiidu. Jagan ka enda toorjuustukoogi retsepti. Soovitan soojalt proovida.

Vaja läheb:
100 g küpsiseid
40 g võid
300 g toorjuustu
3 muna
100 g valget šokolaadi
suhkrut maitse järgi, kui šokolaad ei anna piisavalt magusust
paar tilka vanilliessentsi
30 g tumedat šokolaadi kaunistuseks

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Pane küpsise segu küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi põhja. Hästi sobib u 20 cm läbimõõduga koogivorm.Küpseta põhja u 10 minutit 200 kraadises ahjus.
Sega omavahel korralikult kokku toasoojad munad ja toorjuust. Sulata vesivannil valge šokolaad ja sega see toorjuustu massi hulka. Kui šokolaad ei andnud massile piisavalt magusust, lisa juurde suhkrut. Lisa ka paar tilka vanilliessentsi. Vala segu eelküpsetatud küpsise põhjale. Sulata vesivannil tume šokolaad (kas kilekoti sees, või lisa sulatatud šokolaad tordipritsi).Nirista šokolaadi toorjuustu massi peale ja aja tikuga laiali, et tekiks kaunis muster. Aseta seejärel kook ahju ja küpseta seda 150 kraadises ahjus u 40 minutit. Kook peab olema veel kergelt võdisev. Lase koogil maha jahtuda ja aseta vähemalt paariks tunniks külma. Serveeri maitsvat kooki näiteks marjakastmega, et lisada särtsu juurde.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar