pühapäev, 25. märts 2012

Kirsitort


Pidulikemal puhkudel peab peolauda ikka kaunistama uhkem maius. Seekord proovisin ise valmis meisterdada tordi, mille põhikomponentideks on biskviittainas, vahukoor, šokolaad ja kirsid. Kõlab üsnagi isuäratavalt. Biskiviitpõhjadega läks mul natukene pahasti, pealt läksid nad juba liiga pruuniks ja seest jäid veel nätskeks. Seda avastasin alles siis, kui põhjad olid maha jahtunud. Ja nooh, keda mul ikka süüdistada on, kui ainult ahjukest. Aga lõppkokkuvõttes sai tort mahlane ja täitsa maitsev, torti süües ei saanud arugi, et midagi oleks väga valesti läinud.

Biskviit:
8 muna
4 dl nisujahu
4 dl suhkrut
0,5 dl kakaopulbrit

Täidis:
1 purk kirsikompotti
200 g kohupiima
3 dl vahukoort
50 g valget šokolaadi
50 g tumedat šokolaadi
4 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut


Kate:
2 dl vahukoort
4 spl suhkrut
100 g riivitud tumedat šokolaadi

Immutamiseks: kirsikompoti vedelikku

Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks. Sõelu hulka kakaopulbriga segatud jahu ja sega tainast ettevaatlikult põhjast ülespoole ühtlaseks massiks. Vooderda kaks 26 cm läbimõõduga koogivormi ja vala tainas vormidesse. Küpseta põhjasid 200 kraadi juures 20 minutit. Lase põhjadel jahtuda.
Vahusta vahukoor koos kohupiima, suhkru ja vanillsuhruga. Jaga vahustatud vahukoore-kohupiimasegu kaheks. Ühe segu sisse nirista valge sulatatud šokolaad ja teise segu sisse nirista sulatatud tumedat šokolaadi.
Poolita mõlemad biskviidipõhjad, kokku saab nelja põhja, kuid vaja läheb kolme. Tõsta esimene põhi serveerimisalusele.Immuta põhja kirsikompoti vedelikuga. Aseta põhjale kirsse ja kata valge šokolaadi-kohupiimaseguga. Kata segu järgmise biskviidikettaga. Immuta ja lao peale kirsid ning vala üle tumeda šokolaadi-kohupiimaseguga. Kata kolmanda kettaga.
Vahusta vahukoor suhkruga. Kata terve tort vahukoorega. Kaunista tordi küljed riivitud šokolaadiga. Edasi võib kaunistada nii kuidas tordi meisterdaja ise soovib. Tort peaks vähemalt tund aega külmas olema, siis muutub see mahlasemaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar