teisipäev, 18. september 2012

Merevaigune juustukook


Ja veelkord leiab kinnitust tõsiasi, et naturaalne sulatatud juust sobib väga hästi magusatesse küpsetistesse. Kui tõesti  poest pole näiteks toorjuustu võtta või kodus pole käepärast , siis võib selle asendada näiteks Merevaigu või mõne muu naturaalse sulatatud juustuga. Tulemus on tõesti üllatavalt hea, soovitan katsetada. Kes viitsib rohkem mässata võib jahtunud koogile veel peale laotada marju ja pintseldada need želatiiniseguga üle, et pind jääks ilus ja läikiv.

Vaja läheb:
150 g küpsiseid (nt Selga, Digestive)
70 g sulatatud võid
Täidis:
400 g naturaalset Merevaiku
400 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 muna
Peale:
350 g kompotimarju (nt kirsse või põldmarju)
4 tl želatiini
1,5 dl kompotivedelikku

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred, suru küpsisesegu koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks mikserda toasoojad koostisained omavahel läbi. Kalla segu küpsisepõhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus umbes 40 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil maha jahtuda.
Lase želatiinil 4 spl kompotivedelikus umbes 5 minutit paisuda, lisa ülejäänud kompotivedelik ja sulata vesivannil, keema ei tohiks mingil juhul lasta, nii kaotab želatiin oma võime tarretuda. Lase segul veidikene jahtuda. Aseta marjad jahtunud koogi peale ja pintselda marjad želatiiniseguga üle. Lase koogil paar tundi külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar