laupäev, 23. märts 2013

Herne ja sinihallitusjuustuga quiche


Siia blogisse pole ma juba ammu uut postitust kirjutanud, kuna viibisin 2 kuud Sitsiilias, et kohata uusi maitseid ja erinevaid retsepte. Kuid nüüd olen elusalt ja tervelt tagasi uute ideedega. Esmalt tahtsin  katsetada herne ja juustuga quiche, mille retsept pärineb raamatust nimega "Kuldne kokaraamat". Selle raamatu sain ma endale jõuludeks,kuid alles nüüd leidsin ma aega, et midagi valmis küpsetada selle raamatu retsepti järgi. Mina kasutasin väikeseid vorme, kuid kes nii palju ei viitsi mässata, võib piirduda ühe suure pirukavormiga.

Muretaigen:
225 g nisujahu
1/2 tl soola
125 külma kuubikuteks lõigatud võid
4 sl jääkülma vett
Täidis:
2 sl õli
1 sibul
300 g külmutatud herneid
2 suurt muna
90 ml rõõska koort 10 %
soola ja värkselt jahvatatud musta pipart
250 g väikesteks kuubikuteks lõigatud sinihallitusjuustu

Muretaigna jaoks sõelu jahu ja sool keskmise suurusega kaussi. Lisa või ning näpi sõrmedega sõmeraks seguks. Lisa 3 sl vett. Sega kiiresti kuni tainas jääb kokku. Lisa aegamööda ülejäänud 1 sl vett. Suru tainas kettaks ja keera toidukilesse, lase külmikus vähemalt 1 tund puhata või kuni 2 päeva. Rulli tainas jahusel laual 30 cm kettaks ja seejärel keera tainas lõdvalt ümber tainarulli ja tõsta 23 cm läbimõõduga pirukavormi. Keera tainas rulli ümbert lahti ja suru vastu vormi põhja ja külgi. Jahuta külmikus 30 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru kahekordne fooliumileht tainale, vala peale kuivatatud oad või herned. Küpseta 5-7 minutit kuni tainas on valkjas. Lase taignal pisut jahtuda.
Kuumuta ahi 190 kraadini
Täidise jaoks puhasta sibul, viiluta õhukesteks viiludeks.Lase õli pannil kuumaks, lisa viilutatud sibulad, prae umbes 3-4 minutit. Lisa herned ja kuumuta veel 5 minutit.Klopi kausis munad ja rõõsk koor ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta sibula-hernesegu poolküpsele pirukapõhjale. Lisa juustukuubikud. Kalla peale muna-kooresegu. Küpseta, kuni täidis on hüübinud ja kuldpruun, 25-30 minutit. Serveeri pirukat kuumalt või toasoojalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar