neljapäev, 8. detsember 2011

Tuuletaskud kohupiimatäidisega


Katsetasin esimest korda keedutaina tegemist. Iseenesest tundub nagu tegu oleks suhteliselt kerge taina valmistamisega, kuigi tegelikult eks seal ole jälle oma õige tehnoloogia, et keedutaigen hästi õnnestuks. Esimese korra kohta pole paha, kuigi minu valmistatud keedutainas ei jäänud nii õhuline, ega küpsenud seest väga tühjaks. Siiski maitselt olid peaaegu ehedad. Eks harjutamine teeb meistriks.

Tainas:
3 dl vett
100 g võid
1 tl suhkrut
näpuotsatäis soola
3,5 dl nisujahu
4 muna

Täidis :
250 g pakikohupiima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut

Pealepuistamiseks tuhksuhkrut

Kuumuta potis vesi, või, suhkur ja sool keemiseni. Lisa eelnevalt sõelutud jahu ja sega, kuni tainas lööb poti servadest lahti. Jahuta tainas umbes 60 kraadini ja klopi ükshaaval juurde munad. Pritsi läbi kondiitrikoti või kilekotiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsikesed. Jäta pätsikeste vahel natukene ruumi, kuna ahjus nad kerkivad. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kindlasti ei tohiks ahjuust varem avada. Lase tuuletaskutel jahtuda.
Vahusta omavahel vahukoor, kohupiim ja suhkur. Lõika tuuletaskud pooleks, umbes kolmandiku võrra, nii et nn pealmine pool poleks täiesti lahti, vaid osaliselt kinni veel. Tõsta kondiitripritsi või lusikaga tuuletaskute alumisele poolele kohupiimatäidist, vajuta pealmine pool alla tagasi. Enne serveerimist puista tuuletaskud tuhksuhkruga üle.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar