teisipäev, 20. detsember 2011

Jõuluvürtsidega õunamoosikeeks


Endiselt olen keeksilainel ja leidisin huvitava retsepti, mida õunamoosiga ette võtta. Kui kodus on õunamoosi purke liiga palju ja ei tea mida nendega peale hakata, siis selle keeksi sisse saab väga edukalt õunamoosi ära kasutada. Keeks on on väga maitsev ja säilib mitu päeva värskena. Retsept on võetud raamatust "Kelmikad keeksid" väikeste muudatustega. Jätsin rosinad välja ja fariinsuhkru asemel kasutasin tavalist suhkrut.

Vaja läheb:
170 g võid
2 dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
natukene värskelt riivitud muskaatpähklit
2,5 dl õunamoosi

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ükshaaval vahustamist jätkades munad.Ühenda omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel, ingver ja natukene värskelt jahvatatud muskaatpähkel, ning sega muna-võivahu hulka. Viimaks sega ettevaatlikult juurde õunamoos. Vala tainas keeksivormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 50-55 minutit. Lase keeksil vormis jahtuda ning kummuta siis välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar