esmaspäev, 1. juuni 2015

Toortatrajahust ülepannikoogid


Viimasest postitusest on päris pikk aeg möödas. Kuna ka mina olen enda toidulauda viimase aastaga tervislikumaks muutnud, on kookide valmistamine tahaplaanile jäänud. Oleks vaid sööjaid, siis küpsetaks suure rõõmuga. Nädalavahetusel võtsin ette pannkookide küpsetamise, nisujahu asemel kasutasin toortatrajahu, mis annab pannkookidele mõnusa pähklise maitse. Kes soovib lusikapannkooke ehk pisikesi, võib vedeliku kogust 2 dl võrra vähendada.

Vaja läheb:

2 muna
2 dl toortatrajahu (nt Tootsipeenra)
3 spl kaerakliisid (valikuline, ei pea panema)
3 dl vett
1 dl hapendatud petti, keefiri või hapupiima
2 tl suhkrut
0.5 tl soola
praadimiseks õli

Sellest kogusest saab umbes 8 pannkooki

Klopi kausis munad koos suhkru ja soolaga lahti. Sega hulka vaheldumisi tatrajahu, vesi ja hapendatud pett kuni saad parajalt vedela konsistentsiga taigna ülepannikookide jaoks. Soovi korral sega taigna hulka ka kaerakliid.
Lase õliga üle määritud pann keskmisel kuumusel tuliseks ja asu kooke küpsetama, selleks tõsta panni keskele u 1 dl taigent ja aja see keset panni laiali. Küpseta mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks. Serveerimisel lähtu enda maitse-eelistustest ehk milliste lisanditega meeldib Sulle pannkooke süüa.

2 kommentaari:

  1. See on küll üks tänuväärt retsept! Ma olen muidu selline imelik, kellel kunagi pannukad välja ei tule. Gluteeniga ka väga sõber ei ole. Juhuslikult leidsin selle retsepti, koostisosad olid olemas ja tegin suuri pannkooke. Oh imet, tulidki välja ja väga maitsvad! Mõned siiski lagunesid kui liiga vara keerata tahtsin, aga võib öelda, et õnnestusid elus esimest korda. Olen väga tänulik, et leidsin ja jagasid oma retsepti. Hakkangi nüüd selle retsepti järgi tegema.

    VastaKustuta