esmaspäev, 28. november 2011

Sealihaga köögiviljahautis



Üle pika aja saan jälle siia blogisse kirja panna ka mõne soolasema retsepti. Tavaliselt ise teen selliseid lihtsaid toite, mis ei vääri siin blogis kajastamist :D Tegemist on väga hea soolase roaga, vahet pole kas teha seda nädalavahetusel või argipäeval, kuna selle valmistamine ei võta palju aega. Samal ajal kui hautis potis vaikselt haudub saab muid toimetusi teha.

Vaja läheb:
600 g sealiha (nt juba valmis tükeldatud guljašši kuubikuid)
1 sibul
2 porgandit
200 g šampinjone
1 väiksem porrulauk
2 küüslauguküünt
7 dl sealihapuljongit
3 spl jahu
1 dl tomatipüreed
õli
soola, pipart, suhkrut

Haki sibul, küüslauk ja viiluta porrulauk. Koori porgandid ja lõika nendest umbes 2-3 cm pikkused ribad, viiluta šampinjonid. Kuumuta suurel pannil õli ja lisa sinna sibul, porgand, porrulauk ja küüslauk. Prae umbes 5 minutit ja seejärel lisa ka šampinjonid. Kuumuta veel 5 minutit. Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja lisa sinna lihakuubikud ja pruunista need. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa seejärel jahu. Pane praetud köögiviljad liha hulka, lisa puljong ja tomatipüree. Maitsesta suhkruga ja vajadusel veel soola ja pipraga. Lase aeg-ajalt segades madalal kuumusel podiseda 1,5 tundi kuni liha on täitsa pehme.
Serveeri hautist kartulite, riisi või miks ka mitte pastaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar