reede, 12. august 2011
Pontsakad hapukoorepannkoogid
Mõnikord jääb meie peres hapukoor külmkappi kasutult seisma. Otsustasin, et kasutan seda niisama ootavat hapukoort pannkookide valmistamiseks. Need pannkoogid tulevad mõnusalt paksud ja magusad.
Vaja läheb:
2 muna
100 g hapukoort
2 dl jahu
4 spl suhkrut
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, lisa hapukoor ja sega mass ühtlaseks. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Prae väheses õlis pannil pisikesed koogikesed. Nirista koogid meega üle ja serveeri koos marjadega.
Sildid:
Pannkoogid
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Täna tegin selle retsepti järgi pannkooke. Väga maitsvad olid ja tõsiselt pontsakad :), lapsed kiitsid.
VastaKustutaJust tegin selle retsepti järgi pannkooke emaga. Meile mõlemile meeldivad need pannkoogid väga! :-)
VastaKustutaVäga tore, aitäh positiivse tagasiside eest :P
VastaKustutaSuurepärased pannkoogid! Mees muudkui nõuab: "PAKSE PANNKOOKE, PAKSE PANNKOOKE!". Ma asendan tavalise jahu täisterajahuga, suhkurt panen ainult 2 spl ja lisan juurde natuke banaani. Küpsetan kookoseõlis. Väga maitsvad pannikad tulevad! :)
VastaKustutaMu mees peale nende saamist enam tavalisi pannkooke ei tahagi ;)
VastaKustutaNii maitsvad ja kiirelt valmivad :D Aitäh retsepti eest! :)
VastaKustutaSuper, aga palun :)
KustutaKui suurendan kogust nt 500 g hapukooreni siis kas suurendan ka muna ja jahu kogust? Yks kord auurendasin ja ei tulnud sellised nagu pidid:/
VastaKustutaTere, jah kindlasti on vaja suurendada sellisel juhul kõiki koguseid. Minu arvutuste kohaselt, kui ka kasutada 500 g hapukoort, läheb vaja retseptis 10 muna ja 10 dl nisujahu.
VastaKustutaSee retsept on üheinimese kogus.
VastaKustutaEi ütleks, et ühe inimese kogus.Sain 22 väikest pannkooki ja nii head, mõnusad kohevad. Seda retsepti hakkan väga tihti kasutama! ��
VastaKustutaSuper avastus see retsept! :) Mitu aastat juba selle järgi pakse pannukaid teinud. Suurendan vahel koguseid 1,5-ni. Nisujahu asendan osaliselt täistera kaerajahu ning kaerakliidega- see teeb nii hea maitse ja tekstuuri.
VastaKustutaMinul ei tulnud sellised nagu pildil. Kuna hapukoor puudus kodus, siis asendasid selle vedela kakaga. Tulemuseks täielik pettumus. Pannakad nägid küll ilusad pruunid ja kohevad välja, kuid maitsesid nagu totaalne s#tt ja peale selle on nüüd terve tuba pa#ahaisu täis :(
VastaKustutaProovi järgmine kord ikka hapukoorega teha😊
KustutaMul jääb samamoodi alati poolik pisike pakk hapukoort alles niiet see on täiesti perfektne retsept :D ülimaitsvad tulid ja ootamatult suures koguses. Aitäh!
VastaKustutaAsendasin hapukoore keefiriga, kuna kodus polnud hapukoort. Ja no kuiii head😇 Juhuslikult leidsin selle retsepti ja nüüd jääb kasutusse!🥰
VastaKustutaAga kui teha söögisoodaga?
VastaKustutaPöördun ka ikka ja jälle selle retsepti juurde tänuga. Meie pere lemmikud ka, eriti väikestele meeldivad.
VastaKustuta