kolmapäev, 14. detsember 2011

Kõrvitsakeeks kuivatatud jõhvikatega


Kõrvits muudab selle keeksi mahlasemaks ja kuivatatud jõhvikad lisavad maitset juurde. Muidugi võib kasutada ka nt rosinaid või muid kuivatatud marju ja puuvilju. Mida rikkalikum sisu seda mõnusam. Ja et keeks oleks rohkem jõulululikum soovitan lisada natukene ka piparkoogimaitseainet.

Vaja läheb:
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
2 muna
200 g puhastatud kõrvitsat
100 g kuivatatud jõhvikaid
1 dl sulatatud võid
1 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola

Tükelda puhastatud kõrvits ja hauta väheses vees pehmeks. Püreesta kõrvits ja lase jahtuda. Klopi kõrvitsate hulka munad, lisa siis suhkur ja või ning sega läbi. Sega omavahel kuivained ja sõelu kõrvitsasegu sisse. Sega mass omavahel läbi ja seejärel tõsta tainas kandilisse keeksivormi ja küpseta 175 kraadi juures 55-60 minutit. Jahuta keeksi vormis 10 minutit ja siis kummuta restile jahtuma. Naudi keeksi koos kohvi või teega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar