Kohupiima-õunakook
Selle maitsva koogi retsepti leidsin ammu Nami-Namist, mida olen natukene muutnud. Igal sügisel olen seda kooki küpsetanud ja mõtlesin, et võiks teistega ka seda retsepti jagada. Soovitaks kasutada hapukaid õunu koogi valmistamiseks, samuti tasuks kooki süüa alles siis, kui ta on täiesti maha jahtunud ja külmkapis seisnud, siis tulevad maitsed paremini välja. Õhtul teed näiteks koogi valmis ja juba hommikul saab seda nautida koos kohviga, mm kui mõnus.
Tainas:
4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 dl sulatatud võid
Poolele tainale lisada:
150 g vanilijepudingut (Tere)
1 muna
Kohupiima-õunatäidis:
5 dl õuna -kuubikuid
500 g kohupiima
2 tl kaneeli
1 dl suhkrut
3 muna
Sega kuivained omavahel, lisa sulatatud või. Jaota segu kaheks - üks läheb koogi põhjaks, teine purukatteks.Lisa ühele tainaosale vanillipuding ja muna. Kalla see tainasegu vähemalt Ø 30 cm ja 4 cm kõrguse koogivormi põhjale või väiksemasse kandilisse kõrgemate servadega vormi.Koori õunad ja lõika kuubikuteks. Puista õunakuubikud põhjale, raputa peale kaneeli. Maitsesta kohupiim suhkruga ja lisa munad. Kalla kohupiimasegu õunakuubikutele. Puista peale ülejäänud tainapurusegu.Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 40 minutit.Serveeri jahtunult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar